Počela 38. Međunarodna biciklistička trka „Kroz Vojvodinu“

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, označio je danas početak 38. Međunarodne biciklističke trke „Kroz Vojvodinu“ sa preko 90 učesnika koji su takmičenje započeli na startnom punktu ipred platoa Pokrajinske vlade. Ovogodišnja trka „Kroz Vojvodinu“ trajaće od 15. do 17. septembra, a pokrovitelji manifestacije su Pokrajinski sekratarijat za sport i omladinu i Biciklistički savez Vojvodine.

„ Kao što znate, prošle godine ova tradicionalna trka nije održana. Pokrajinski sekreatarijat za sport i omladinu u saradnji sa Biciklističkim savezom Vojvodine je preuzeo tu obavezu, i ove godine ona nastavlja svoju trasu“, rekao je Batez i naglasio da ova trka, pored svoje duge tradicije, predstvalja izuzetan značaj za biciklizam koji je olimpijski sport i bicikliste koji na međunarodnim takmičenjima poput današnjeg, prikupljaju svoje takmičarske bodove.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu podsetio je, da je „Trka kroz Vojvodinu“ jedna od najstarijih sportskih manifestacija u pokrajini, prvi put organizovana davne 1970. godine. On je dodao da će Pokrajinska vlada nastaviti da podržava projekte poput ovog, jer doprinose razvoju šampiona kakav je danas Petar Sagan, te poželeo svim takmičarima dobrodošlicu u Novi Sad, i sportsko i fer nadmetanje na predstojećoj ruti.

Učešće na ovogodišnjoj trci prijavilo je devet ekipa sa učesnicima iz 11 zemalja i pet ekipa iz Srbije, što čini karavan od ukupno 90 takmičara i 30 pratećih vozila, a rutu završavaju u gradu Zrenjaninu.

Otvaranju 38. Međunarodne trke prisustvovali su i direktor manifestacije Nebojša Subić, predstavnici Biciklističkog saveza Vojvodine i gradski sekretar za sport Ognjen Cvjetičanin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *